Tips voor de veiligheid van je kind

Jongen voetbalt met Qlokkie horloge

Het is belangrijk dat een kind zich tijdens de opvoeding erg veilig voelt, waar die dan ook is. Voor het gevoel van jou als ouder is dit natuurlijk net zo belangrijk. Het liefst weet je altijd waar je kind is, of je er nou bij bent of niet. Zodra je kind naar buiten gaat ben je bezorgd. Niet alleen omdat je kind buiten je zichtveld is, maar je kan niet meer zien wie zich er allemaal bij je kind bevindt.

Wees niet bang om je kind bij de hand te houden

Veel ouders willen regelmatig hun kind gewoon lekker los laten, om er vast aan te wennen. Dit kan vaak resulteren in nare situaties waarbij je het zicht kwijt raakt op je kind

Zorg voor een veilige leefomgeving

Verplaats je eens door het huis op kruiphoogte van je baby. Wat kom je allemaal tegen, waar kan je kind straks bij? Denk ook aan planten, kattenbakkorrels en koorden van de jaloezieën.

Denk vooruit. Wat is het volgende schadelijke middel voor je kind? Zorg dat bijvoorbeeld alle schoonmaakmiddelen buiten bereik zijn. Ook traphekjes moeten geplaatst worden voordat je in de buurt kan komen

Laat je kind veilig slapen

Een groot gedeelte van de dag slaapt je kind nog. Het is dus belangrijk dat dit veilig gebeurt.

Laat je kind altijd in een eigen bed slapen. Dit wordt namelijk een vertrouwde omgeving, waar het kind lekker kan slapen. Continue veranderen van bed heeft geen goede gevolgen hiervoor.

Zorg altijd dat je kind slaapt in een ruimte met de juiste temperatuur. Je wil natuurlijk niet dat je kind kou vat of het veel te warm krijgt. Het is ook belangrijk om een gezonde lucht te hebben waar je kind vrij kan ademen. Er komen veel dingen kijken bij een gezonde slaapomgeving, zo is het verstandig om je kind altijd op zijn rug te laten slapen. Wanneer een kind op zijn buik ligt kan het ademhalingsproblemen krijgen. Ook kan het kind zich makkelijker verplaatsen en onder de dekens terechtkomen.

Regelmaat is ook erg belangrijk. Laat je kind op een vast tijdstip naar bed gaan maar ook opstaan. Volg dan een vast ritueel, zoals wassen, plassen en tandenpoetsen.

Zorg dat je kind gezond blijft

Veiligheid en gezondheid gaan hand in hand met elkaar. Zorg dus dat je kind lekker kan bewegen overdag. Dan zal deze ‘s avonds ook veel lekkerder slapen. Overdag kan je kind lekker sporten, voetballen of dansen. Hiermee houd je je kind lekker fit. Rust voor het slapen gaan is wel belangrijk. Schermen zijn op dat tijdstip dan ook niet aan te raden.

Wil je ook je kind lekker buiten de deur laten spelen, maar wil je er niet altijd bij hoeven te zijn? Met onze kinder GPS horloges heb je altijd een oogje in het zeil. Je kunt ten alle tijden de locatie van je kind in de gaten houden maar ook bellen!

Klik hier om naar ons aanbod kinderhorloges GPS te gaan.

Volgende lezen

5 redenen om een kinder GPS horloge te kopen
Voor welke activiteiten heb je een kinderhorloge GPS nodig?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.