Wat is een GPS Horloge voor kinderen?

Een kinderhorloge GPS is een uitstekend middel om te communiceren met je kind en deze ten alle tijden in de gaten te kunnen houden. Dus, een GPS horloge voor je kind, is dat een goed idee? Best prettig toch... Als ouder weet je als geen ander hoe het kan zijn als je niet weet waar je kinderen uithangen. Ook al is er wellicht niets aan de hand is, houd je liever een oogje in het zeil. Maar dan moet je dat alsnog wel kunnen doen wanneer je op afstand bent. Je kinderen bereiken ooit de leeftijd dat ze net iets verder van het huis mogen gaan en ze uit het oog verdwijnen. Dan is het heel fijn als je kind een smartwatch met GPS draagt!

Hoe werkt het dan?

Het GPS horloge is in feite eigenlijk een mobiele telefoon, alleen dan om je pols. Je werkt namelijk met een simkaart die je klaar voor gebruik in het horloge plaatst. Hiermee is je horloge net een mobiele telefoon, want je kan er bellen en gebeld mee worden. Via de internetverbinding worden diverse gegevens uitgewisseld, zoals de locatie van het horloge. Dit wordt doorgestuurd naar de telefoon van de ouders zodat zij dit in de gaten kunnen houden. Het dataverbruik hiervan is laag en wordt in mindering gebracht op het prepaid tegoed van de simkaart.

Naast het normale bellen is het ook mogelijk om via het horloge te videobellen met je kind! Het is toch veel leuker als je kind je ook aankijkt tijdens het bellen, zodat je beter contact kunt hebben.

   Wat voor functies heeft een GPS Horloge?

   Nadat we hierboven kort de werking van het horloge hebben uitgelegd, willen we nog dieper ingaan op alle functies van het horloge en de bijbehorende app.

   Live GPS locatie via gratis applicatie op uw mobiele telefoon
   Het GPS horloge komt met een gratis app voor uw telefoon waarmee u altijd kunt zien waar uw kind is. Doormiddel van de slimme 'electronic fence' kunt u een gebied instellen waarbinnen uw kind zich mag bevinden. U krijgt een melding middels sms bericht wanneer dit gebied wordt overschreden evenals een lage batterij status en anti-shut down melding wanneer het horloge geprobeerd wordt uit te zetten en/of af te doen.

   Altijd in contact dankzij spraak en videobellen
   Bovendien kunt u uw kind ook (video)bellen en (spraak)berichten sturen. De berichten kunnen tekstberichten of spraakberichten zijn. Het horloge trilt bij ontvangst van oproepen of berichten. De berichten zullen op het scherm van het horloge worden getoond. Het is ook mogelijk om via Whatsapp te communiceren met het horloge.

   SOS Alarmfunctie's
   Aan de zijkant van het GPS horloge zit een SOS knop. Door op deze knop te drukken kan uw kind u altijd bellen. Er zijn tot 3 SOS-nummers in te stellen. Het horloge hoeft dus niet verbonden te zijn met een telefoon of wifi dankzij de meegeleverde SIM-kaart.

   Waterdicht
   De GPS horloges zijn IP67 gecertificeerd. Dit betekend dat de horloges volledig stofdicht en waterdicht tot 1 meter diepte. Let op: als je ermee gaat zwemmen of douchen is de kans aanwezig dat het horloge kapot gaat, er kan water binnen dringen op plekken om vervolgens blijvende schade aan te richten. Laat je hem een keer in een emmer water vallen of komen er spetters op tijdens het spelen is er niets aan de hand.

   Wereldwijd te gebruiken, ook op vakantie
   Uniek is het 4G netwerk bij dit horloge. Zo kunt u zeker zijn van de beste dekking en functionaliteit van de smartwatch en kunt u op ieder moment beroep doen op de locatie van uw kind overal te wereld. Kijk hier hoe je het horloge in kunt stellen voordat je op vakantie gaat.

   Inclusief gratis simkaart
   Alle Qlokkie kinderhorloges worden geleverd met een SIM-kaart zodat u de volledige functionaliteiten van de horloge te kunnen benutten. Het is namelijk van belang om een simkaart te installeren om GPS horloge gebruiksklaar te maken. Dankzij de SIM-kaart kan het horloge de GPS locatie versturen en kan van en naar het horloge gebeld worden.

   Waarom zou je een GPS horloge kind kopen?

   Nu denk je waarschijnlijk, maar waarom zou ik dan een GPS horloge kind kopen? We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet, waardoor je het zeker nog wel gaat overwegen.

   Locatie tracking
   Het bijhouden van de locatie via een GPS-horloge voor kinderen biedt ouders een ongeëvenaard gevoel van gemoedsrust en zekerheid. Vooral in drukke en onbekende omgevingen, waar de veiligheid van het kind topprioriteit is, stelt deze functie ouders gerust. Ze kunnen op elk moment van de dag met een gerust hart weten waar hun kind zich bevindt, wat de kans op angst en bezorgdheid vermindert. Dit is met name waardevol wanneer kinderen zelfstandig op ontdekking gaan, naar school gaan of deelnemen aan buitenschoolse activiteiten. Het vermogen om de locatie van hun kind in real-time te volgen, stelt ouders in staat om onmiddellijk te reageren als er zich onverwachte situaties voordoen. Dit voordeel strekt zich niet alleen uit tot de fysieke veiligheid, maar ook tot de emotionele gemoedsrust van ouders, waardoor ze kunnen vertrouwen op de technologie om een beschermend oog op hun kind te houden, zelfs wanneer ze fysiek niet in de buurt zijn.

   Veiligheid Buitenshuis
   Het inzetten van een GPS-horloge voor kinderen draagt aanzienlijk bij aan de veiligheid van kinderen wanneer ze zich buiten het huis bevinden. Het stelt ouders in staat om met een gerust hart toe te staan dat hun kinderen buiten spelen of naar school gaan, wetende dat ze in staat zijn om snel te reageren in geval van onvoorziene omstandigheden. Dit is vooral relevant in een tijd waarin zorgen over de veiligheid van kinderen buitenhuis steeds vaker voorkomen. Door de real-time locatietracking kunnen ouders een waarschuwing ontvangen als hun kind per ongeluk een aangewezen gebied verlaat, waardoor ze onmiddellijk actie kunnen ondernemen om de veiligheid te waarborgen. Dit vergroot niet alleen de controle van ouders over de bewegingen van hun kinderen, maar helpt ook om een evenwicht te vinden tussen hun behoefte aan autonomie en de noodzaak om hen te beschermen. Het GPS-horloge fungeert als een digitale metgezel die ouders ondersteunt bij het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor hun kinderen, terwijl deze zich buiten het vertrouwde thuis bevinden.

   Noodoproepen
   De aanwezigheid van een noodknop op veel GPS-horloges voor kinderen biedt een cruciale laag van veiligheid en geruststelling voor zowel kinderen als ouders. In geval van een noodsituatie kunnen kinderen snel en gemakkelijk contact maken met hun ouders of zelfs rechtstreeks met hulpdiensten, waardoor kostbare tijd wordt bespaard in situaties waarin elke seconde telt. Deze functie biedt kinderen een gevoel van empowerment en vertrouwen, wetende dat ze in staat zijn om hulp te vragen met een simpele druk op de knop. Voor ouders is het geruststellend om te weten dat hun kinderen in staat zijn om in geval van nood onmiddellijk contact op te nemen met de juiste personen. Dit creëert een gevoel van verbondenheid, zelfs wanneer fysieke afstand aanwezig is, en bevordert de algehele veiligheid en het welzijn van kinderen. De noodoproepfunctie van GPS-horloges versterkt de beschermende rol van deze technologie en benadrukt hoe het moderne instrumenten mogelijk maakt om zorg en veiligheid te bieden in de snel evoluerende wereld van vandaag.

   Communicatie
   De toevoeging van belfuncties aan sommige GPS-horloges voor kinderen opent de deur naar een nieuw niveau van communicatie en verbondenheid tussen ouders en hun kinderen. Dit biedt een ongeëvenaarde mate van praktische bruikbaarheid, vooral in situaties waarin een kind onmiddellijke hulp, begeleiding of eenvoudigweg geruststelling nodig heeft. Ouders kunnen snel contact maken met hun kinderen, ongeacht waar ze zich bevinden, en vice versa. Dit aspect van het GPS-horloge kan een waardevolle tool zijn om kinderen te leren omgaan met onverwachte situaties, terwijl ze tegelijkertijd het gevoel hebben dat er altijd iemand beschikbaar is om hen te ondersteunen. Het versterkt ook het gevoel van vertrouwen en verbondenheid tussen ouders en kinderen, omdat de drempel voor communicatie laag wordt gehouden en de lijnen van communicatie altijd open zijn. Al met al voegt de belfunctie een interactieve dimensie toe aan het GPS-horloge, waardoor het niet alleen een hulpmiddel is voor locatietracking, maar ook een middel voor directe communicatie en ondersteuning in diverse situaties die kunnen ontstaan.

   Geofencing
   De mogelijkheid om geofences in te stellen op GPS-horloges voor kinderen is een innovatieve en doeltreffende manier om de veiligheid van kinderen te waarborgen en tegelijkertijd hun onafhankelijkheid te bevorderen. Met deze functie kunnen ouders virtuele grenzen definiëren die overeenkomen met veilige gebieden waarin hun kinderen mogen verblijven. Zodra het kind deze vooraf bepaalde grens overschrijdt, ontvangen de ouders onmiddellijk een melding, waardoor ze snel kunnen reageren als het kind onbedoeld een bepaald gebied verlaat. Dit is bijzonder nuttig bij het monitoren van schoolroutes, speelgebieden, en andere plekken waar kinderen regelmatig naartoe gaan. Het biedt ouders de geruststelling dat ze een waarschuwing krijgen als er iets onverwachts gebeurt, terwijl kinderen nog steeds de vrijheid hebben om te verkennen binnen de vastgestelde grenzen. Deze functie benadrukt het belang van technologie bij het vinden van een evenwicht tussen bescherming en groei, waarbij ouders in staat worden gesteld om een zorgvuldige oogje in het zeil te houden terwijl hun kinderen stap voor stap zelfstandiger worden.

   School- en activiteitenbeheer
   Het school- en activiteitenbeheer dat mogelijk wordt gemaakt door GPS-horloges voor kinderen biedt ouders een waardevol hulpmiddel om de dagelijkse routines van hun kinderen effectiever te organiseren. Deze functie stelt ouders in staat om nauwkeurig de voortgang van hun kinderen te volgen terwijl ze naar school gaan of deelnemen aan buitenschoolse activiteiten. Het GPS-horloge fungeert als een digitale metgezel die ouders helpt om ervoor te zorgen dat hun kinderen op tijd en veilig op hun bestemming aankomen. Dit is met name handig in een tijd waarin drukke schema's en logistieke uitdagingen vaak kunnen leiden tot stress en zorgen bij ouders. Door de locatie van hun kinderen te volgen, kunnen ouders anticiperen op vertragingen of onverwachte situaties en proactief maatregelen nemen. Dit draagt niet alleen bij aan een soepel verloop van de dagelijkse routines, maar bevordert ook een gevoel van vertrouwen en efficiëntie binnen het gezin. De GPS-technologie speelt hierbij een rol bij het faciliteren van ouderlijke betrokkenheid en het creëren van een gestroomlijnde en goed georganiseerde omgeving voor kinderen om te gedijen.

   School- en activiteitenbeheer
   Het school- en activiteitenbeheer dat mogelijk wordt gemaakt door GPS-horloges voor kinderen biedt ouders een waardevol hulpmiddel om de dagelijkse routines van hun kinderen effectiever te organiseren. Deze functie stelt ouders in staat om nauwkeurig de voortgang van hun kinderen te volgen terwijl ze naar school gaan of deelnemen aan buitenschoolse activiteiten. Het GPS-horloge fungeert als een digitale metgezel die ouders helpt om ervoor te zorgen dat hun kinderen op tijd en veilig op hun bestemming aankomen. Dit is met name handig in een tijd waarin drukke schema's en logistieke uitdagingen vaak kunnen leiden tot stress en zorgen bij ouders. Door de locatie van hun kinderen te volgen, kunnen ouders anticiperen op vertragingen of onverwachte situaties en proactief maatregelen nemen. Dit draagt niet alleen bij aan een soepel verloop van de dagelijkse routines, maar bevordert ook een gevoel van vertrouwen en efficiëntie binnen het gezin. De GPS-technologie speelt hierbij een rol bij het faciliteren van ouderlijke betrokkenheid en het creëren van een gestroomlijnde en goed georganiseerde omgeving voor kinderen om te gedijen.

   Verliespreventie
   Het potentieel voor verliespreventie dat wordt geboden door GPS-horloges voor kinderen is een waardevolle toevoeging aan de functionaliteit ervan. Naast het bewaken van de locatie van het kind, kunnen ouders ook gebruikmaken van deze technologie om een verloren horloge of zelfs het kind zelf gemakkelijk terug te vinden. Dit vormt een geruststellende veiligheidsnet, vooral in situaties waarin kinderen onbedoeld hun horloge verliezen, bijvoorbeeld tijdens het spelen of onderweg. Het vermogen om de locatie van het horloge te traceren, kan ouders helpen om snel te reageren en het verloren item te recupereren, waardoor ongemak en bezorgdheid worden verminderd. Bovendien biedt deze functionaliteit een extra laag van gemoedsrust bij drukke evenementen of openbare plaatsen waar kinderen gemakkelijk kunnen verdwalen. De technologie fungeert als een hulpmiddel dat ouders ondersteunt bij het behoud van de veiligheid en het welzijn van hun kinderen, zelfs in scenario's waarin verlies en verwarring kunnen optreden.

   Zelfstandigheid
   Voor oudere kinderen biedt een GPS-horloge een unieke mogelijkheid om hun zelfstandigheid op een verantwoorde manier te vergroten. Terwijl ouders de locatie van hun kinderen kunnen blijven volgen, kunnen deze kinderen toch een grotere mate van vrijheid genieten. Dit evenwicht tussen toezicht en autonomie is van onschatbare waarde, omdat het kinderen de kans geeft om hun grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties, terwijl ouders gerustgesteld worden door de wetenschap dat ze altijd een waakzaam oog kunnen houden. Het GPS-horloge fungeert als een subtiele manier om de band tussen ouder en kind te behouden, zelfs wanneer ze niet fysiek samen zijn. Oudere kinderen kunnen leren omgaan met nieuwe situaties en geleidelijk aan verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen veiligheid en beslissingen. Dit heeft niet alleen voordelen voor hun ontwikkeling, maar biedt ook ouders de mogelijkheid om vertrouwen en verantwoordelijkheid te cultiveren terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van verbondenheid behouden. Dit aspect van GPS-horloges illustreert hoe moderne technologie niet alleen praktisch is, maar ook kan bijdragen aan de opvoeding van kinderen op een manier die past bij de evoluerende dynamiek van gezinnen in de digitale wereld.

   Sociale connectie
   De sociale connectie die mogelijk wordt gemaakt door bepaalde GPS-horloges voegt een boeiende dimensie toe aan de ervaring van kinderen, waarbij technologie wordt ingezet om vriendschappen te versterken en interactie te bevorderen. Deze horloges bieden kinderen de mogelijkheid om vrienden toe te voegen aan hun netwerk, waardoor ze kunnen zien waar hun vrienden zich bevinden en zelfs contact met hen kunnen opnemen. Dit draagt bij aan een gevoel van verbondenheid en gemeenschap, zelfs wanneer vrienden fysiek op verschillende locaties zijn. Het GPS-horloge wordt niet alleen een hulpmiddel voor locatievolging, maar ook een sociaal platform dat kinderen in staat stelt om betrokken te blijven bij elkaars leven. Dit heeft het potentieel om vriendschappen te versterken en interactie te bevorderen, terwijl kinderen tegelijkertijd vertrouwd raken met technologie en digitale communicatie. De technologie fungeert als een brug tussen de virtuele en de fysieke wereld, waarbij kinderen leren hoe ze op een veilige en verantwoorde manier kunnen omgaan met sociale connecties en technologische hulpmiddelen.

   Ouderlijk toezicht
   Het ouderlijk toezicht dat wordt gefaciliteerd door GPS-horloges voor kinderen biedt ouders een waardevol hulpmiddel om een dieper inzicht te krijgen in het dagelijkse leven en de activiteiten van hun kinderen. Met gedetailleerde rapporten en een volledige geschiedenis van de bewegingen van hun kinderen, kunnen ouders patronen opmerken en belangrijke inzichten verzamelen over hun dagelijkse routines en activiteiten. Dit stelt ouders in staat om niet alleen de fysieke veiligheid van hun kinderen te waarborgen, maar ook om hun emotionele welzijn beter te begrijpen. Door deze functie kunnen ouders beter anticiperen op de behoeften en gewoonten van hun kinderen, wat kan bijdragen aan een verhoogd niveau van ouderlijke zorg en ondersteuning. Het ouderlijk toezicht van GPS-horloges is geen inbreuk op de privacy, maar eerder een hulpmiddel om open communicatie tussen ouders en kinderen te bevorderen. Het kan dienen als een gespreksstarter en een manier om dieper inzicht te krijgen in het leven van het kind, terwijl ouders tegelijkertijd hun rol als beschermers en gidsen vervullen. Dit toont aan hoe technologie niet alleen als een instrument kan dienen om afstand te bewaren, maar ook om betekenisvolle relaties en begrip te bevorderen tussen ouders en kinderen in het moderne gezinsleven.

   Onze kinder smartwatches

   Wij bieden een grote variatie aan soorten gps horloge kind aan.