10 Redenen waarom je kind een smartwatch zou moeten gebruiken in plaats van een smartphone

Smartwatches en smartphones zijn misschien wel de beste uitvindingen, en ze hebben allemaal hun voordelen. Voor een jong kind kunnen al deze apparaten echter een beetje te veel zijn. Naast de hoge kosten en sommige beveiligingsfuncties kunnen ze de algemene aandacht van je kind teveel verstoren.

10 Redenen om een GPS horloge kind te kopen

Speciaal gemaakt voor kinderen, blijken GPS horloges een uitstekend alternatief te zijn. Wil je weten waarom? Bekijk dan deze tien interessante redenen waarom een smartwatch beter is voor je kind dan een smartphone.

1. GPS Horloges zijn gemakkelijker te gebruiken

Vergeleken met een smartphone zijn mobiele of Bluetooth smartwatches aanzienlijk eenvoudiger te gebruiken dan smartphones. Hoewel ze een selectie van nuttige en leuke functies bieden, zijn ze niet zo uitgebreid als smartphones.

Je loopt dus niet het risico dat je kind uren op het scherm zit! Door de kleinere schermen van een smartwatch is er ook minder kans op een ingewikkelde gebruikersinterface. Ze zijn dus een leuke en toch super makkelijke gadget voor je kind.

2. Ze werken net als smartphones

De meeste kinderhorloges werken als smartphones, zodat je kind kan bellen en sms'en. Er zijn smartwatches die net als smartphones zijn gebouwd. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze GPS kinderhorloges.

Deze horloges worden ook geleverd met ingebouwde microfoons en speakers, zodat u in twee richtingen kunt communiceren. Naast het bellen is het ook mogelijk om te videobellen.

3. Je kunt ze gebruiken als een GPS tracker

Met een smartphone kunt u de locatie van uw kind in real time volgen. Maar een GPS tracker horloge is een meer realistische optie. Immers, omdat ze het om de pols dragen, kunnen ze het bijna overal mee naartoe nemen, of het nu gaat om spelen in de speeltuin met vrienden, op een schoolkamp of in de klas.

U hoeft het horloge alleen maar te koppelen aan uw tracking-app op de telefoon of computer en u hebt altijd de real-time locatie van uw kind om te garanderen dat het veilig is. Een trackerhorloge voor kinderen wordt geleverd met andere interessante veiligheidsfuncties, zoals de SOS-knop die je kunt indrukken om je onmiddellijk te laten weten dat ze in gevaar zijn.

4. Ze geven je toegang tot ouderlijk toezicht

Naast de trackingmogelijkheden en veiligheidsfuncties kunt u met een GPS-horloge voor kinderen ook ouderlijk toezicht instellen. In tegenstelling tot een smartphone kun je gemakkelijk bepalen wie je kind kan bellen of sms'en en vice versa om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. U kunt zelfs hun toegang tot het internet beperken.

Op een GPS horloge hebben kinderen geen toegang tot social media. Dit is een goede manier om hen te beschermen tegen vreemden en oplichters. Je kunt hun activiteiten ook volgen op hun smartwatch om ervoor te zorgen dat ze geen gevaarlijke activiteiten ondernemen.

5. Ze bieden Smart Phone-achtige functies

Naast de mogelijkheid om te bellen en te sms'en, bieden GPS smartwatches ongelooflijke functies zoals een smartphone. Functies omvatten muziekstreaming, stappentellers en planners, om er een paar te noemen. 

6. Slimme horloges verminderen de schermtijd

Het belangrijkste is dat het vervangen van de smartphone van je kind door een GPS-horloge de schermtijd sterk vermindert. Het is bijna onmogelijk om je kind weg te krijgen van het scherm van hun smartphone, omdat er altijd wel iets te doen is op hun telefoon. Maar met het minuscule scherm van een smartwatch kunnen ze niet veel doen. Spelletjes zul je niet vinden op een smartwatch, maar wel een leuke reken app om sommetjes op te maken.

Ze bieden dus een geweldige manier om uw kind aan te moedigen deel te nemen aan andere activiteiten, ook buitenshuis. Ze bevorderen ook een betere aandacht en minder afleiding tijdens de les. Bovendien bieden GPS-horloges een gezond alternatief voor het scherm van een smartphone. Langdurige blootstelling aan het scherm van een telefoon verhoogt immers de stralingsemissie, wat op lange termijn gezondheidseffecten op de ogen kan hebben.

7. Ze zijn stijlvol

In tegenstelling tot een smartphone, laat een GPS-horloge je kind genieten van verschillende stijlen. Je kunt het voorzien van verschillende leuke gekleurde en gedessineerde polsbandjes voor een wisselende look, stijl en stemming. Met een smartphone kost dat een arm en een been!

8. Smartwatches zijn goedkoper dan smartphones

Een GPS-horloge voor kinderen is aanzienlijk goedkoper dan een smartphone. Dit wil niet zeggen dat het een budgetvriendelijke gadget is. In vergelijking met een smartphone bespaar je echter aanzienlijk wanneer je voor een smartwatch voor kinderen gaat.

9. Ze zijn speciaal ontworpen voor kinderen

Het ultieme prijskenmerk van GPS-horloges voor kinderen is dat ze, net als hun titel suggereert, speciaal zijn ontworpen voor kinderen! Aan de andere kant hebben smartphones geen vaste leeftijdsgrens. Een 13-jarige kan dezelfde iPhone 13 Pro Max gebruiken als een 30-jarige! Smartphones zijn meestal ontworpen met volwassenen in gedachten.
Smartwatches voor kinderen zijn ontworpen om ouders de mogelijkheid te geven de bruikbaarheid, veiligheid en beveiliging van hun kinderen te controleren. Ze hebben dus meestal functies en ontwerpen die geoptimaliseerd zijn voor gebruik door volwassenen. Bovendien merk je dat als eerste aan hun ontwerp.

Ze hebben leuke kleuren die uw kind graag zal dragen en hebben meestal een delicater en comfortabeler ontwerp dat in de kinderhand past. Bovendien is het minder waarschijnlijk dat een kind een GPS-horloge verliest omdat het aan de pols is bevestigd. Wat het ouderlijk toezicht betreft, kunt u hun toegang tot internet, sommige gesprekken en sms-berichten beperken.

10. Ze bevorderen de ontwikkeling en onafhankelijkheid

Een GPS-horloge voor kinderen bevordert de ontwikkeling en onafhankelijkheid. Het biedt ouders immers de kans om hun kinderen te vertrouwen en hen een gevoel van vrijheid te geven. In de wetenschap dat u 247 keer weet waar uw kind zich bevindt, zult u zich meer op uw gemak voelen bij het uitbreiden van hun vrijheid.

Dit helpt op zijn beurt het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en vertrouwen van je kind op te bouwen, omdat het weet dat het vertrouwd wordt. Je kind kan ook verschillende functies op zijn smartwatch gebruiken om zijn afhankelijkheid verder te bevorderen. Ze kunnen bijvoorbeeld planners en lesmodi gebruiken om hun dagen en activiteiten te plannen.

Bekijk hier de kinderhorloges van Qlokkie.

Volgende lezen

Functies GPS horloge
4 voordelen van een kinderhorloge GPS

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.