Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen de Kiddo 11, 15 en 21?
In principe geldt hoe hoger het getal hoe uitgebreider de functies en verbeterde specificaties als batterij duur en camera. Op de productpagina vindt u een uitgebreide omschrijving van ieder product met bijbehorende specificaties.  Daarnaast heeft ieder model heeft een ander uiterlijk, de Kiddo 11 is het eerst model uit 2020, de Kiddo 15 is later hetzelfde jaar gelanceerd. De Kiddo 21 is in de zomer van 2021 uitgebracht. Alle horloges werken via dezelfde applicatie SeTracker2  

Kan je met het GPS horloge zwemmen?
Nee, het wordt afgeraden om met een Qlokkie te gaan zwemmen. De GPS horloges zijn IP67 gecertificeerd. Dit betekend dat de horloges volledig stofdicht en waterdicht zijn tot 1 meter diepte. Als je ermee gaat zwemmen of douchen is de kans aanwezig dat het horloge kapot gaat. Laat je hem een keer in een emmer water vallen of komen er spetters op tijdens het spelen is er niets aan de hand. 

Zijn de horloges simlock vrij?
Ja, de horloges zijn simlock vrij. Bij elke Qlokkie ontvangt u een gratis simkaart van Lebara welke wij adviseren te gebruiken in verband met het goed dekkende netwerk. 

Werkt het horloge ook in het buitenland?
Ja, onze horloges zijn wereldwijd te gebruiken. De server staat echter ingesteld op Europa. Indien u zich buiten Europa bevindt dient de APN verbindingen aangepast te worden.   

Wat is het verbruik qua MB's voor de GPS Horloges?
Gemiddeld genomen verbruikt een horloge zo'n 30 tot 50 mb per maand om verbinding te maken/houden met de server. Dit kost gemiddeld per maand zo'n €0.50 aan data bij dagelijks gebruik. Afhankelijk van uw gebruik kunnen de kosten lager op hoger uitvallen. 

Omdat verbruik zo laag is, adviseren wij prepaid i.p.v. abonnement. Pas wanneer u veel wilt bellen met het horloge/ de tracker is het raadzaam om over te stappen op een abonnement.  

Zijn er nog andere kosten waar rekening mee gehouden moet worden?
Alle kosten gaan via het tegoed wat op de prepaid staat, dit geldt voor zowel de bel- als internetkosten. Als de simkaart geen te goed meer heeft dan kan het horloge de locatie niet meer versturen en zul je een foutmelding ontvangen. Dit kan je dan weer via de app van de simkaart provider opwaarderen.  

Kunnen er meerdere Qlokkies op één account worden aangesloten?
Dit is zeker mogelijk in de app van SETracker2 kunt u eenvoudige een tweede horloge koppelen via apparaat toevoegen. Na het toevoegen dient u de horloge uit en aan te zetten en verschijn het tweede horloge in de app erbij.  

Hebben de Qlokkies naast een analoge wijzerplaat ook een digitale wijzerplaat?
Ja, er zijn 10 verschillende varianten in te stellen via het horloge. Als u de wijzerplaat ingedrukt houdt verschijnen er verschillende opties.   

Wat is de levertijd van Qlokkie?
Alle bestellingen worden dezelfde dag verwerkt en de volgende dag geleverd. Indien producten op uitverkocht staan kan het voorkomen de verzending iets langer duurt. Je kunt altijd verwijzen naar de status van jouw bestelling via de track en trace.