Hoe werkt het?

Wat is een GPS horloge kind?

Een kinderhorloge GPS is een uitstekend middel om te communiceren met je kind en deze ten alle tijden in de gaten te kunnen houden. Dus, een GPS horloge voor je kind, is dat een goed idee? Best prettig toch... Als ouder weet je als geen ander hoe het kan zijn als je niet weet waar je kinderen uithangen. Ook al is er wellicht niets aan de hand is, houd je liever een oogje in het zeil. Maar dan moet je dat alsnog wel kunnen doen wanneer je op afstand bent. Je kinderen bereiken ooit de leeftijd dat ze net iets verder van het huis mogen gaan en ze uit het oog verdwijnen. Dan is het heel fijn als je kind een smartwatch met GPS draagt!

Het GPS horloge is in feite eigenlijk een mobiele telefoon, alleen dan om je pols. Je werkt namelijk met een simkaart die je klaar voor gebruik in het horloge plaatst. Hiermee is je horloge net een mobiele telefoon, want je kan er bellen en gebeld mee worden. Via de internetverbinding worden diverse gegevens uitgewisseld, zoals de locatie van het horloge. Dit wordt doorgestuurd naar de telefoon van de ouders zodat zij dit in de gaten kunnen houden. Het dataverbruik hiervan is laag en wordt in mindering gebracht op het prepaid tegoed van de simkaart.

Naast het normale bellen is het ook mogelijk om via het horloge te videobellen met je kind! Het is toch veel leuker als je kind je ook aankijkt tijdens het bellen, zodat je beter contact kunt hebben.

   De functionaliteiten

   Nadat we hierboven kort de werking van het horloge hebben uitgelegd, willen we nog dieper ingaan op alle functies van het horloge en de bijbehorende app.

   Live GPS locatie via gratis applicatie op uw mobiele telefoon
   Het GPS horloge komt met een gratis app voor uw telefoon waarmee u altijd kunt zien waar uw kind is. Doormiddel van de slimme 'electronic fence' kunt u een gebied instellen waarbinnen uw kind zich mag bevinden. U krijgt een melding middels sms bericht wanneer dit gebied wordt overschreden evenals een lage batterij status en anti-shut down melding wanneer het horloge geprobeerd wordt uit te zetten en/of af te doen.

   Altijd in contact dankzij spraak en videobellen
   Bovendien kunt u uw kind ook (video)bellen en (spraak)berichten sturen. De berichten kunnen tekstberichten of spraakberichten zijn. Het horloge trilt bij ontvangst van oproepen of berichten. De berichten zullen op het scherm van het horloge worden getoond. Er is één GPS Horloge Kind met Whatsapp model in ons assortiment. Dat is de Kiddo Pro.

   SOS Alarmfunctie's
   Aan de zijkant van het GPS horloge zit een SOS knop. Door op deze knop te drukken kan uw kind u altijd bellen. Er zijn tot 3 SOS-nummers in te stellen. Het horloge hoeft dus niet verbonden te zijn met een telefoon of wifi dankzij de meegeleverde SIM-kaart.

   Waterdicht
   De GPS horloges zijn IP67 gecertificeerd. Dit betekend dat de horloges volledig stofdicht en waterdicht tot 1 meter diepte. Let op: als je ermee gaat zwemmen of douchen is de kans aanwezig dat het horloge kapot gaat, er kan water binnen dringen op plekken om vervolgens blijvende schade aan te richten. Laat je hem een keer in een emmer water vallen of komen er spetters op tijdens het spelen is er niets aan de hand.

   Wereldwijd te gebruiken, ook op vakantie
   Uniek is het 4G netwerk bij dit horloge. Zo kunt u zeker zijn van de beste dekking en functionaliteit van de smartwatch en kunt u op ieder moment beroep doen op de locatie van uw kind overal te wereld.

   Inclusief gratis simkaart
   Alle Qlokkie kinderhorloges worden geleverd met een SIM-kaart zodat u de volledige functionaliteiten van de horloge te kunnen benutten. Het is namelijk van belang om een simkaart te installeren om GPS horloge gebruiksklaar te maken. Dankzij de SIM-kaart kan het horloge de GPS locatie versturen en kan van en naar het horloge gebeld worden.

   Waarom GPS horloge kind kopen

   Nu denk je waarschijnlijk, maar waarom zou ik dan een GPS horloge kind kopen? We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet, waardoor je het zeker nog wel gaat overwegen.

   Je weet altijd waar je kind is
   Je kunt via de app op je telefoon altijd in de gaten houden waar je kind is. Deze functie is erg handig als je thuis bent en je kind buiten lekker aan het spelen is. Ook wanneer je kind naar school gaat, kun je altijd kijken wat de exacte locatie van je kind is. Hierdoor kan je kind ook meer vrijheid ervaren.

   Je stimuleert de beweging
   Onze horloges houden bij hoeveel stappen je kind zet. Je kunt je kind hier ook beloningen voor geven, dus je motiveert je kind hier wel mee. Waarschijnlijk zal je kind ook vaker zelfstandig naar buiten gaan omdat je zelf als ouder niet meer mee hoeft. Een bezoekje aan de speeltuin wordt zo bijvoorbeeld sneller gedaan.

   Je bent altijd bereikbaar voor je kind
   Je kunt ten alle tijden je kind bereiken omdat onze kinder smartwatches een simkaart hebben. Je kunt zelfs foto's en berichtjes naar elkaar sturen. Je kunt zelf instellen van wie je kind berichtjes kan ontvangen, zodat je kind geen berichtjes kan ontvangen van een vreemde. Als je kind lekker in de speeltuin aan het spelen is, en het etenstijd is kun je gewoon een belletje plegen naar je kind.

   Beter bereikbaar dan een telefoon
   Niet elk kind is al oud genoeg om een telefoon te hebben. Voor de kinderen dei het wel hebben is een kinderhorloge GPS misschien toch een beter idee. Een telefoon kun je namelijk makkelijker vergeten dan een horloge. Je moet namelijk niet vergeten een telefoon in je zak te doen, terwijl je een horloge vaak gewoon om je pols heen houdt.

   Digitale wereld ontdekken
   Naast dat het voor jou als ouder super handig is om je kind in de gaten te houden, is het ook een leuk speeltje voor je kind. Zo maakt je kind op jonge leeftijd al kennis met de digitale wereld. Er zitten bijvoorbeeld een aantal eenvoudige maar leerzame spelletjes op, zoals rekensommetjes. Ook kun je diverse thema's in het horloge aanpassen.