Handleiding Kiddo 15

In deze handleiding nemen wij u stapsgewijs mee voor het installeren van uw Kiddo 15. 

1. Activeer de SIM-kaart via uw telefoon

 • Plaats de meegeleverde simkaart in uw telefoon
 • Activeer de simkaart door te bellen naar 1244.
 • Controleer het beltegoed door te bellen naar *100#.

2. Zet een tegoed op de SIM-kaart

Let op: Dit is niet direct nodig. De simkaart bevat zelf al €5 tegoed & 200MB bij activatie.

 • Download de MyLebara app in de in de App/Playstore (via WIFI).
 • Maak een account aan in de app indien u deze nog niet heeft.
 • Ga naar het menu rechtsboven (drie streepjes)
 • Selecteer ‘opwaarderen & bundels’
 • Kies vervolgens voor ‘opwaarden’ en het gewenste bedrag.

3. Plaats de SIM-kaart in uw Qlokkie

 • Schroef aan de zijkant het dekseltje van de simkaart los met de bijgeleverde schroevendraaier.
 • Met het bijgeleverde zwarte 'schepje' schuift u de zwarte simkaart houder uit het horloge.
 • Plaats de simkaart in de houder met de connectoren richting het scherm en schuif houder vervolgens weer in het horloge.
 • Schroef vervolgens het dekseltje weer op het horloge.
 • Start het horloge en controleer of de smartwatch verbinding heeft door ernaar te bellen. Indien dit niet het geval is dient het horloge opnieuw opgestart te worden. Dit kan door naar de instellingen te gaan en vervolgens te kiezen voor opnieuw opstarten.

Indien het horloge na bovenstaande pogingen geen netwerkverbinding maakt kunt u volgende sms sturen met uw telefoon naar de simkaart in het horloge: pw,123456,ip,52.28.132.157,8001#. U ontvangt binnen 15 minuten “ok!” ter bevestiging. Let erop dat er geen hoofdletters en spaties in de code staan.

4. Download de APP op uw telefoon

 • Hiervoor kunt u de app 'SeTracker2' downloaden in de App/Playstore. 
 • Open de app en zorg ervoor dat bij inlog scherm de taal ‘Nederlands’ en area ‘Europa en Afrika’ zijn geselecteerd.
 • Maak vervolgens een account aan door u te registreren.
 • Scan vervolgens met de app de QR-code van uw horloge om deze te koppelen aan de app. De QR-code zit achterop of aan het horloge vast. Mocht het scannen niet lukt kunt u de REG-code ook handmatig invoeren.
 • De smartwatch is nu gekoppeld aan de app.

Belangrijk dat u na instellen en/of simkaart plaatsing altijd het horloge via instellingen in het horloge een herstart geeft, zo worden de gegevens tijdens het nieuwe opstarten juist ingesteld

5. Verbinden met WiFi (Aanbevolen)

Houd er echter rekening mee dat de GPS-verbinding binnenshuis niet altijd optimaal is. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals dikke muren, metalen constructies binnen uw woning, of interferentie van andere elektronische apparaten. Om die reden adviseren wij om het horloge met WiFi te verbinden wanneer u binnenshuis bent.

 1. Ga in het horloge naar 'Instellingen' en selecteer 'WiFi'.
 2. Kies uw thuisnetwerk uit de lijst en voer het wachtwoord in.
 3. Na succesvolle verbinding, herstart uw horloge en de applicatie.

Voordelen van WiFi-verbinding:

 • Verbetert de locatiebepaling binnenshuis.
 • Bespaart mobiele data tijdens het gebruik van online functies zoals videobellen en updates.

Voor een optimale verbinding d.m.v. GPS met uw Qlokkie raden wij u aan naar buiten te gaan. Daar worden de signalen van satellieten minder gehinderd door obstakels, waardoor open ruimtes de ideale plek zijn voor uw GPS-horloge om een sterk signaal op te vangen.

Mocht het horloge geen verbinding maken controleer dan de volgende stappen: https://qlokkie.helpscoutdocs.com/article/82-mijn-qlokkie-maakt-geen-verbinding-wat-kan-ik-doen

app-store-website-test

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Belangrijke informatie betreft gebruik van het horloge. 

 

Kan ik de smartwatch gebruiken met een andere provider?

Ja, het is mogelijk om de smartwatch te gebruiken met een andere provider dan Lebara. Plaats hiervoor de simkaart zonder pincode in het horloge en start het horloge opnieuw op. Indien het horloge niet direct verbinding maakt moeten de APN instellingen worden gereset. Hoe dat werkt leest u hier.

Gebruikt u het horloge in België? In België moet u data roaming aanzetten om gebruik te kunnen maken van het horloge. Dit doet u als volgt: Instellingen -> Mobiele Netwerken -> Gegevensroaming -> Tik op verbinding maken met gegevensroamingservice tijdens roaming. Herstart het horloge na deze handelingen via de instellingen.

Hoe moet ik het horloge opladen?

 • Zorg ervoor dat de 4 magnetische punten van de lader goed aansluiten op het horloge.
 • Laadt het GPS horloge op via een USB oplaadpunt en niet via een stopcontact.
 • Laadt uw Qlokkie nooit langer dan 4 uur achter elkaar op en altijd onder toezicht.

Als u het horloge oplaadt via een snellader via het stopcontact dan is de kans op overlading groot en gaat de batterij niet lang mee. Indien u toch gebruik wil maken van het stopcontact koop dan een 5V 1A adapter. Een overladen batterij valt niet onder de garantie.

Kan ik het met horloge zwemmen?

Nee, het wordt afgeraden om met een Qlokkie te gaan zwemmen. De GPS horloges zijn volledig stofdicht en waterdicht tot 1 meter diepte. Indien je dieper gaat dan één meter kan er waterschade ontstaan door de druk. Het is daarom belangrijk dat het horloge goed is afgesloten zodat het water niet kan binnen komen. 

De horloges zijn uitgerust met waterverklikkers, deze waterverklikkers zijn leidend voor de garantie. Indien het horloge van binnen nat is geworden kan dit worden achterhaalt. Op horloges met waterschade zit geen garantie.

Werkt het horloge ook in het buitenland?

Ja. Om het horloge in het buitenland te kunnen gebruiken moet het er wel voor ingesteld worden. Instellen kan middels één eenvoudige SMS. Klik hier om het horloge in te stellen voor het buitenland.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Beschrijving / Uitleg van de App met belangrijkste functies:


Telefoonboek
De telefoonnummers dienen geregistreerd te worden in het telefoonboek via de app. Als het nummer hier niet staat geregistreerd kan er niet worden gebeld naar het horloge. Dit is ter beveiliging. Het advies is om de telefoonnummers met netnummer te vermelden: 0031612345678. Hierdoor wordt het nummer ook herkend in het buitenland.


SOS-nummers
Voer de telefoonnummers in waarnaar het kind via het horloge SOS-signaal kan versturen/bellen. Maximaal 3 nummers kunnen worden toegevoegd. Als de SOS-knop 3 seconden wordt ingehouden belt deze automatisch om de beurt naar de contacten en wordt er een bericht verstuurd naar de gebruikers van de app tot dat deze wordt beantwoord.

Houd er wel rekening mee als iemand van de SOS-contacten de voicemail aan heeft staan dat dan de kring wordt onderbroken omdat het horloge dan denkt dat hij verbinding heeft. 
 
SMS Alerts
Stel in als u een bericht wil ontvangen wanneer de batterij bijna leeg is en/of wanneer uw kind de SOS-knop 3 seconden heeft ingedrukt. Indien u de Kiddo 21 heeft kunt u ook een bericht ontvangen als het horloge wordt afgedaan.
 

LBS Functie
Zorg ervoor dat de functie via de app is uitgeschakeld als u problemen ondervindt met de nauwkeurigheid van de locatiebepaling. LBS zoekt namelijk de 3 dichtstbijzijnde zendmasten en neemt hier het gemiddelde van, deze locatie wijkt minimaal 1000 tot 1500 meter af van de exacte GPS-locatie. 

 
Locatie update instellen (werk modus)
Bepaal de interval in van de locatie bepaling van het horloge. Let op, deze instelling geeft een grote belasting op de capaciteit van de batterij. Als de batterij snel leeg gaat adviseren wij om deze instelling aan te passen.
 

Niet storen modus 
Dit kunt u Instellen wanneer het horloge niet gebruikt kan/mag worden, bijvoorbeeld onder schooltijd. Er is een mogelijkheid tot het invoeren van 4 tijdsperiodes, die u kunt instellen met tijden en dagen.

Tijdens de ‘niet-storen’ periode kan het horloge niet gebruikt worden, geen berichten ontvangen of gebeld worden. De SOS Functie die blijft ten allen tijden te gebruiken, net als de GPS-locatie om te zien waar uw kind is. Wanneer u naar het horloge belt in ‘Niet storen modus’ dan krijgt u te horen dat het horloge in gesprek is.

Meeluister functies (Kiddo 21)
Zo hoort u wat er in de omgeving bij uw kind gebeurt. U hoort uw kind wel, hij of zij u niet. Hou er wel rekening mee dat er beltegoed van uw horloge af gaat, omdat het horloge naar u belt. Uw nummer wordt automatisch ingevuld als u uw telefoonnummer invoert bij SMS-Alarm. 

Veiligheidsgebied instellen (Geofence)
Het veiligheidsgebied kan via de app worden ingesteld:

 1. Klik op de kaart in de app.
 2. Controleer of er verbinding is met het horloge en de locatie wordt vermeld.
 3. Kies vervolgens de twee rondjes (◎) met het driehoekje aan de rechterkant van het scherm. Hiermee kunt u de bewegingszone instellen.
 4. Druk onderin op het + teken en kies vervolgens op de kaart het gebied. Onderin kunt u de afstand/grootte van het gebied aangeven. 
 5. Zorg ervoor dat rechts onderin de naam van het gebied is ingevuld en druk vervolgens op OK. Het aanmaken van de zone is gelukt.

Wijzerplaat veranderen
Door de klok-display ingedrukt te houden kunt u het uiterlijk van de wijzerplaat veranderen.

Intercom
Communiceer met uw kind via de chatfunctie 

Belangrijk dat u na instellen en/of simkaart plaatsing altijd het horloge via instellingen in het horloge een herstart geeft, zo worden de gegevens tijdens het nieuwe opstarten juist ingesteld

  Disclamer app:
  De gratis applicaties worden door externe partijen geleverd en onderhouden. Qlokkie heeft op geen enkele wijze invloed op de werking van de app. Ook is Qlokkie op geen enkele manier verantwoordelijk het functioneren van de app, Qlokkie kan enkel informatie inwinnen over de app bij de makers voor u.